Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mladí hasiči - kroužek

MLADÍ HASIČI ŠTĚTÍ

Na našem kroužku aktivně pracujeme s dětmi jak v teoretických tak i praktických dovednostech v oblasti požární ochrany, záchrany lidského života či majetku. Stejnou část úsilí dáváme také do sportovní činnosti v rámci tréninků požárního sportu. 

Kroužek je veden zkušenými instruktory z řad hasičů, zdravotníků a instruktorů pracujících dlouhodobě s mládeží. 

Co by se u nás měli děti naučit? 

I když dáváme možnost rozkvětu individuality v každém mladém hasiči či hasičce, tak se velmi soustředíme na práci v týmu a to jak na spolupráci mezi dětmi tak také základy organizace a vedení týmu. Ať je to již práce ve zdravotnictví, či v IZS nebo jiná pomáhající profese je vždy kladen důraz na práci v týmu a tohoto se držíme také v našem kroužku. 

Co je cílem kroužku? 

Naším cílem je připravit do života schopné, individuální plnohodnotné jedince kterým ovšem slovo tým a týmová práce není cizí. Měl by být schopný tým vést a řídit a stejně tak se v něm aktivně zapojit. Postupné směřování v našem kroužku vede většinu dětí na střední školy zdravotnické, policejní či hasičské. Takže je pravdou že hlavním cílem kroužku je výchova našich nástupců, poněvadž i za dvacet let budou potřeba hasiči, lékaři či sestry.

Co se na kroužku mladý hasič dozví? 

Naučí se spousty věcí. Jen namátkově. Vyhodnocovat mimořádné a nebezpečné stavy, rychle a efektivně se rozhodovat, dozví se jak se dělají uzle, jak přežít v přírodě, jak se chovat na vodě, jistě se mu u nás dostane pohybu na čerstvém vzduchu, resuscitaci, záchranu lidského života, zažije legraci, ale stejně tak i vážné chvíle kdy je potřeba se rozhodnout.

Kdy kroužek probíhá?

Každý pátek od 17:00

Kde probíhá?

V tuto chvíli v prostorách hasičské stanice v Pivovarské ulici ve Štětí, v zimních měsících chodí děti do tělocvičny.

Jak je o děti postaráno? 

Vždy jsou na kroužku zkušení instruktoři se všemi potřebnými školeními, každé dítě v kroužku je pojištěno jak proti osobní odpovědnosti tak i úrazově.

Kontakt: +420 728 372 242 nebo mladez@hasicisteti.cz 

 

 
 

Facebook

hodiny