Jdi na obsah Jdi na menu
 

Někdy stačí podat ruku! Dlouhodobý projekt

Již několik let Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích pořádá benefiční běh s hojnou účastí běžců od nejmenších až po ty nejstarší. My jsme pomáhali poprvé a jsme za tuto příležitost moc rádi. 

article preview

V roce 2020 jsme jednoho skoro letního večera seděli na zahrádce kde jsme tak nějak popíjeli. Najednou se jedna z našich členek svěřila, že poběží běh pro hospic. S údivem jsme se zeptali jak se k takovéto věci dostala. Bohužel naší kamarádce zemřel dědeček a právě Hospic sv. Štěpána z Litoměřic mu po dobu jeho posledních týdnů podával pomocnou ruku. Napsali jsme si mezi s sebou jestli nás nepoběží více a opravdu se ještě pár kolegů ozvalo.

 img_1385.jpg                        20201003_150713.jpg

Jenže jak už u nás bývá zvykem jen u prostého odběhnutí jsme nechtěli zůstat. Zkontaktovali jsme paní ředitelku hospicu s nabídkou pomoci. Nabídli jsme právě tu pomocnou ruku stejně tak jako jí oni dnes a denně nabízejí lidem na jejich poslední cestě a domluva byla na světě. 

Bohužel tak jako celou naší zemi i tuto akci začal ohrožovat COVID. Ještě dá se říci pár dnů před startem jsme nikdo nevěděli jestli se běh poběží nebo bude zrušen. Nakonec se běh přeci jen konal i když za trochu jiných hygienických podmínek. A to jak již mnozí vědí je i naše parketa. Náš Útvar týlového zabezpečení na místo dopravil hygienické zázemí v podobě žlabů, mýdel a dezinfekce, venkovní převlékárny kde se účastníci ve vytápěném stanu mohli převléci do či ze sportovního oblečení a také jsme na místě postavili mobilní ošetřovnu s polní kuchyní a zázemím pro stravování účastníků. 

img_9348.jpg

Na místě kromě Útvaru týlového zabezpečení působil i náš Zdravotnický tým, který po celou dobu běhu zajišťoval zdravotní dozor. Na místě jsme měli lékaře, 3 sestry a 2 zdravotníky. Byť naše mobilní ošetřovna byla vybavena až pro 3 zraněné v jeden moment tak  jsme za celou dobu konání ošetřili jen dvě lehčí zranění. 

20201003_134848.jpg                                    20201003_152843.jpg

Kromě běhu samotného jsme se také přihlásili do ambasadorské výzvy a rozjeli společně s Hospicem sv. Štěpána novou kampaň "Někdy stačí podat ruku". Na promo video se můžete podívat přímo zde. 

Běh pro hospic sv. Štěpána v Litoměřicích zařazujeme jako dlouhodobý projekt v "Hasiči Štětí srdcem". Snad Covidová situace v naší zemi nám umožní se zúčastnit a podat pomocnou ruku i v roce 2021.

 
 

Facebook

hodiny