Jdi na obsah Jdi na menu
 

Autíčko pro Tomáška

12.11.2019 den, který se do kroniky Brigády záchranných kynologů České republiky zapsal černým písmem. Nejen, že brigáda přišla o jednu zkušenou záchranářku, ale také malý Tomášek (2) přišel o svoji mladou maminku.  

article preview

       28. září 2019 se Záchranná brigáda kynologů České republiky zúčastnila po boku mnoha kolegů napříč celým IZS Dne Hasičů 2019 ve Štětí. Již od první chvíle jsme věděli, že skupina, která se zabývá záchrannou kynologií je parta skvělých lidí, s kterými je legrace a je na ně v krušných chvílích spolehnutí. Jednou z mnoha členů, která také Den Hasičů 2019 navštívila byla Petra F. (39).

       Bohužel ani ne po třech měsících se k nám do Štětí dostala smutná zpráva. 12. listopadu 2019 v ranních hodinách při přecházení jedné z hlavních silnic v Praze - Smíchov zahynula Petra F. i se svým milovaným psím kamarádem. Hned, jak jsme se zprávu dozvěděli, poslali jsme kondolenci kolegům ze Záchranné brigády kynologů ČR s dotazem, zda-li nemůžeme nějak pomoci. Bylo to poprvé, kdy jsme se rozhodli podat pomocnou ruku a to nejen my, ale také kolegové z Polep a Hoštky Malešova. 

ste7f40ef_dsc_9494.jpg

        Ani ne za dva dny, jsme dostali zprávu, že po sobě Petra F. na tomto světě nechala svého přítele se svým dvouletým synem. Rozhodnutí o tom pomoci padlo hned po této informaci. Vánoce se blížili a my jsme věděli, že naše pomoc je potřeba co nejdříve. Zkontaktovali jsme tedy tatínka Tomáška a hned druhý den jsme Tomáškovi dovezli velké elektrické auto pro děti, hračky a také tatínkovi příspěvek na štědrovečerní večeři. Bylo to pro nás poprvé co jsme se rozhodli pomáhat touto formou a byl to velmi silný a emotivní zážitek. Který byl natolik silný, že jsme se rozhodli právě pro vznik projektu "Hasiči Štětí Srdcem". 

 

 

Maminku malému Tomáškovi vrátit neumíme a ani to nejde, maminku máme každý jen jednu. Snažili jsme se tedy Tomaškovi, alespoň rozsvítit jiskřičku radosti v jeho dětských očích pod vánočním stromečkem. 

fb_img_1609861873790.jpg

Buďte na sebe opatrní.

Vaši Hasiči Štětí 

 
 

Facebook

hodiny